Kézműves zöld dió termékek

Zöld diós és diós termékeink igazi kuriózumok, nagymamáink féltve őrzött kincsei! A zöld dió egyre népszerűbb ínyencség, mely önmagában és számos étel kiegészítőjeként fogyasztható. Különböző feldolgozási formái befőtt, lekvár, pácolt más-más karakterű ínyencségek, melyek különböző formában emelnek ünnepivé akár egy hétköznapi fogást is. Befőttünk és lekvárunk a mézeskalács ízeit idézi fel, pácolt diónk egy savanyúságra emlékeztető ízvilág. A zöld dió kiemelten egészséges is, a legmagasabb minőségű dióként tartják számon. Magas vastartalommal bír, a népi gyógyászat szerint máj- gyomor- és vértisztító, gyomorerősítő, fertőtlenítő és nyugtató hatású. Segíti a vérszegénység és a levertség elleni küzdelmet, emellett remekül hat az agyi funkciókra. Elkészítése különleges figyelmet igényel, sok idő és energia szükséges hozzá, de a végeredmény mindenképp megéri. Bátran döntsön mellette, mindenkinek ízleni fog!